Бивш министър-председател отправи ясно послание към МВР. Лидерът на ГЕРБ Бойко

...
Бивш министър-председател отправи ясно послание към МВР. Лидерът на ГЕРБ Бойко
Коментари Харесай

Бойко Борисов: МВР да забрани Луковмарш, за да не превръщаме страната в арена на омразата

Бивш министър-председател насочи ясно обръщение към Министерство на вътрешните работи. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова МВР, профилираните служби за сигурност и Столичната община да не разрешават факелното шествие, познато като Луковмарш, защото " слага под подозрение репутацията на България като страна на многообразието, толерантността, търпимостта и уважението ".

" Борбата с антисемитизма и езика на омразата постоянно е била водещ приоритет за държавните управления на ГЕРБ. В резултат на систематични старания от страна на редица държавни институции, макар законовите спънки, третият кабинет на ГЕРБ съумя за две следващи години през 2020 и 2021 г. да осуети провеждането на срамното и петнящо столицата и страната ни събитие, познато като Луковмарш ", написа той в профила си във Фейсбук. 

По думите му партията остро " осъжда всеки опит за отдаване на респект към човеконенавистнически режими и техните почитатели.

" Настояваме страната да се придържа към към този момент откритите във времето опит и положителни практики, с които да отбрани достойнството и достолепието на всички жители, като не разрешава улиците и градовете ни да се трансформират в сцена на омразата ", безапелационен е Борисов.

bgonair.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР